Izjemno vznemirljiva zunanjost

LED luči

Sprednja maska

Dvojne izpušne cevi

17-palčna polirana aluminijasta platišča

Razširjeni pragovi

Zadnji strešni spojler

ŠPORTNA NOTRANJOST

Nadzorna plošča

K vozniku usmerjena nadzorna plošča zagotavlja izboljšan občutek od trenutka, ko voznik sede v vozilo. Natančno izdelane visoko kakovostne teksture in materiali prinašajo veselje do vožnje novega Swift Sporta.

Dekorativni elementi

Nadzorna plošča, sredinska konzola in obloge vrat vsebujejo prvovrstne okrasne elemente. Geometrijski vzorci vlivajo občutek hitrosti. Stopnjevanje od rdeče k črni barvi izraža voznikovo strastno »športno miselnost«.

Kontrastni merilniki

Kontrastna shema rdečega merilnika vrtljajev in temno srebrnega merilnika hitrosti ustvari poseben vtis.

Večinformacijski barvni LCD prikazovalnik

Swift Sport poleg ostalih informacij prikazuje tudi jakost pospeševanja in temperaturo olja. S tem poudarja občutek športnosti.

Športni sprednji in zadnji sedeži

Sprednji sedeži uporabljajo cevasto strukturo z bočnimi oprijemi tako sedalnega, kot naslonskega oblazinjenega dela. Oblika in trdota notranjih uretanskih blazinic so bile natančno nastavljene, sprednji sedeži pa so prejeli obliko pol-vedra, kar ima izključno različica Swift Sport. Tudi ob vožnji skozi ovinke pri veliki hitrosti držijo sprednji sedeži voznika in sovoznika trdno na položaju. Dodatno vključujejo sedeži posebne tkanine za oblazinjenje z rdečimi šivi in naslonjalo za glavo. Kakovostno oblikovanje se nadaljuje z reliefnim logotipom »Sport«, narejenim s posebno obdelavo sintetičnega usnja v vzorcu ogljikovih vlaknen. Tudi zadnji sedeži so oblikovani skladno s sprednjimi.

Športne stopalke

Novi Swift Sport ima športne aluminijaste stopalke namenjene stopnjevanju »športne miselnosti«.

Pogled v notranjost

Moč in učinkovitost

Značilna prednost visoko zmogljive kombilimuzine je zelo odzivno pospeševanje, ki ga omogoča mogočnih 235 Nm navora iz novega turbo motorja z neposrednim vbrizgom. To zmogljivost odlično dopolnjuje 6-stopenjski ročni menjalnik, ki zagotavlja gladko prestavljanje. Velike izboljšave pogonskega sklopa odpirajo možnosti za novo stopnjo športne vožnje, 48V SHVS blagi hibridni sistem pa omogoča bolj učinkovito porabo goriva.

1.4 BOOSTERJET MOTOR

Novi 1.4 BOOSTERJET turbo motor z neposrednim vbrizgom razvija visok navor. Hladilnik polnilnega zraka turbopolnilnika sili zrak pod tlakom v valje in omogoča motorju, da poveča navor že pri nizkih vrtljajih, celo pri 2.000 vrtljajih na minuto. Poleg tega obtočni ventil nadzira turbinsko povečanje tlaka z odpiranjem ali zapiranjem loput, kar občutno poveča odzivnost in zmanjša porabo goriva. Sistem neposrednega vbrizga dodatno izboljša učinkovitost porabe goriva z optimizacijo nadzora količine, časa in pritiska vbrizganega goriva pri neposrednem vbrizgu. Poraba goriva je bolj učinkovita tudi zaradi elektronsko vodenega variabilnega krmiljenja sistemov (VVT) in sistema EGR (recirkulacija izpušnih plinov).

Izboljšani 6-stopenjski ročni menjalnik

6-stopenjski ročni menjalnik, ki zagotavlja gladko prestavljanje, izboljša zmogljivost kompaktnega turbomotorja. Prestavljanje je športno, z ravno pravšnjim občutkom upora, zahvaljujoč kratkim prestavnim hodom. Prav tako je izboljšano delovanje sklopke z optimizirano točko delovanja za boljši nadzor v vseh voznih pogojih.

48V SHVS blagi hibridni sistem

Novi 48V SHVS blagi hibridni sistem je sestavljen iz 48V ISG (integriranega zaganjalnika) s funkcijo elektromotorja, 48V litij-ionske baterije in 48-12V DC/ DC pretvornika. Z večjo napajalno napetostjo kot običajen 12V se poveča tako zmožnost večje regeneracije energije pri zaviranju kot tudi asistenca elektromotorja motorju (MNZ), kar zmanjša porabo goriva in izboljša vozne zmogljivosti. Medtem ko hibridni sistem daje prednost nižji porabi goriva v običajnih voznih razmerah, lahko sistem dodaja navor elektromotorja navoru motorja (MNZ) z uporabo katere koli od dveh funkcij (nadzorovano dodajanje navora ali povečanje navora), ko presodi, da želi voznik hiter pospešek. Poleg tega elektromotor prestavi motor (MNZ) v stanje prostega teka in odpravi porabo goriva med zaviranjem ter s tem poveča učinkovitost porabe goriva. *

* Elektromotor ne prestavi motorja (MNZ) v stanje prostega teka, ko je klimatska naprava v uporabi in je nivo energije akumulatorja na informacijskem prikazovalniku »3« ali manj.
Opomba: (MNZ) Motor z notranjim zgorevanjem.

Monroe® MacPherson sprednji amortizerji
Obesa na zadnjem vzmetenju s posebno zasnovanim blažilnikom
 

Užitek v vožnji

Podvozje in delovanje vzmetenja neposredno vplivata na užitek ob športni vožnji. Karoserija novega Swift Sporta je sedaj lažja in bolj toga, da lahko voznik ohranja nadzor nad krmiljenjem pri vsaki hitrosti in vsakem manevru. Sistem vzmetenja je bil občutno izboljšan, da zagotavlja jasne povratne informacije glede razmer na cesti in oprijema. Na novo je dodelan tudi zavorni sistem, ki je okrepljen za obvladovanje večje moči in hitrosti.

 

Upravljanje in oprijem

Novi Suzuki Swift Sport je opremljen z novo generacijo podvozja HEARTECT, ki okrepi togost podvozja, poveča varnost pri trku in izboljša vozne lastnosti. Lahka teža vozila – 1020 kg – občutno izboljša stabilnost med vožnjo. Novi Swift Sport dosega nov mejnik z izvrstnim
ravnovesjem med razburljivo okretnostjo in oprijemom cestišča.

*Monroe® je registrirana blagovna znamka podjetja Tenneco Automotive.

17-palčna lita platišča
Edinstvena lita platišča s tankimi naperami so izdelana s tehniko potisnega oblikovanja, ki omogoča izdelavo tanjših, a močnejših platišč. Tako se zmanjša nevzmetena teža in izboljša zmogljivost vozila.

Delovanje zavor
Delovanje zavor je lahko celo bolj pomembno kot vozne zmogljivosti, zato ima novi Swift Sport 16-palčne prezračevane sprednje kolutne zavore in
15-palčne neprezračevane zadnje kolutne zavore za kar največjo moč zaviranja in boljši občutek.

Varnost in uporabnost

Suzukijev sistem varnostnih tehnologij z naprednimi varnostnimi sistemi pripomore k bolj varni in mirni vožnji. Monokularna kamera in laserski senzor, ki sta pričvrščena na vetrobransko steklo, omogočata delovanje samodejnega sistema zaviranja, sistema za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema (DSBS) in drugih preventivnih varnostnih sistemov, kot so: sistem za opozarjanje na zapuščanje voznega pasu, sistem za samodejno zastiranje dolgih luči in sistem za prepoznavanje prometnih znakov. Radar na sprednji maski omogoča delovanje aktivnega tempomata za nadzor varnostne razdalje med vozili (ACC) za udobnejšo vožnjo v zgoščenem prometu. Suzukijev sistem varnostnih tehnologij vključuje tudi sistem za nadzor mrtvega kota (BSM), ki s pomočjo radarjev v zadnjem odbijaču zagotavlja varnejše menjavanje voznega pasu.

 

Sistem za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema (DSBS)*

Med vožnjo uporablja Swift dva senzorja – monokularno kamero in laserski senzor – s pomočjo katerih določa stopnjo tveganja za trk z vozilom spredaj ali pešcem. Ob zaznavanju možnosti trka se vozilo, glede na situacijo, odzove na tri možne načine.

* Upoštevajte, da obstajajo določene omejitve pri delovanju monokularne kamere in laserskega senzorja pri zaznavanju ovir, talnih označb in prometnih znakov. Zato se za zagotavljanje varnosti ne zanašajte izključno na delovanje tega asistenčnega sistema. Vedno vozite zbrano, previdno in varno.

Sistem za samodejno zastiranje dolgih luči (High Beam Assist)

Sistem pri hitrosti vozila 40 km/h ali več samodejno preklaplja med dolgim in kratkim snopom luči v sprednjih žarometih, odvisno od prisotnosti drugih vozil in osvetlitve okolice.

Aktivni tempomat za nadzor razdalje med vozili (ACC)

Aktivni tempomat uporablja milimetrski radar za določanje razdalje do vozila spredaj in samodejno ohranja izbrano razdaljo med voziloma v skladu z eno izmed treh možnih nastavitev razdalje: dolga, srednja, kratka.* Ko spredaj ni vozila, sistem ohranja hitrost (med 40 km/h in 160 km/h), ki jo je nastavil voznik.

*Razdalja med voziloma se spreminja glede na hitrost vozila.

1. Stalen nadzor hitrosti

2. Nadzor zmanjšanja hitrosti

3. Nadzor pospeševanja

Sistem za opozarjanje na zapuščanje voznega pasu *

Sistem pri hitrosti 60 km/h ali več spremlja smer vozila in pri nenamerni zapustitvi voznega pasu na to opozori voznika z vklopom
opozorilne lučke na armaturni plošči in z vibriranjem volana.

Sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu*

Sistem pri hitrosti med 60 in 160 km/h uporablja monokularno kamero, da zazna meje voznega pasu. Če ugotovi, da obstaja velika verjetnost za nenamerno zapustitev voznega pasu, preko elektronskega sistema zavijanja pomaga vozniku, da ohrani vozilo na voznem pasu.

Sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu*

Sistem pri hitrosti 60 km/h ali več spremlja vzorec vožnje in v primeru vijuganja vozila po voznem pasu sproži opozorilo z zvočnim signalom in prižgano lučko na armaturni plošči.

* Delovanje sistemov za pomoč pri vožnji je omejeno na zmožnost monokularne kamere, laserskega senzorja in milimetrskega radarja, da zaznajo ovire, vozne pasove in prometne znake. Senzorji imajo lahko zaradi vozne površine ali vremenskih razmer težave z delovanjem. Prosimo, da se pri zagotavljanju varnosti ne zanašate zgolj na te sisteme ter vozite odgovorno in varno. Za več podrobnosti se obrnite na lokalne trgovce ali obiščite našo uradno spletno stran suzuki.si.

 

Sistem za nadzor mrtvega kota (BSM)*

Dva zadnja bočna radarska senzorja pri hitrosti 15 km/h ali več zaznata vozilo, ki se približuje ali je že v mrtvem kotu in s tem pomagata vozniku. Sistem voznika opozori s prižgano LED ikono v ustreznem stranskem zunanjem ogledalu. Če voznik z utripalkami nakaže spremembo voznega pasu, se poleg utripajoče LED ikone pojavi še zvočni signal.

* Delovanje sistemov za pomoč pri vožnji je omejeno na zmožnost monokularne kamere, laserskega senzorja in milimetrskega radarja, da zaznajo ovire, vozne pasove in prometne znake. Senzorji imajo lahko zaradi vozne površine ali vremenskih razmer težave z delovanjem. Prosimo, da se pri zagotavljanju varnosti ne zanašate zgolj na te sisteme ter vozite odgovorno in varno. Za več podrobnosti se obrnite na lokalne trgovce ali obiščite našo uradno spletno stran suzuki.si.

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov*

Sistem uporablja monokularno kamero za zaznavanje prometnih znakov ob cesti. Ko zazna prometni znak, kot je na primer omejitev hitrosti, ga prikaže na informacijskem zaslonu armaturne plošče in tako opomni voznika, mimo katerih znakov je peljal. Sistem lahko na zaslonu prikaže največ tri prometne znake.

* Delovanje sistemov za pomoč pri vožnji je omejeno na zmožnost monokularne kamere, laserskega senzorja in milimetrskega radarja, da zaznajo ovire, vozne pasove in prometne znake. Senzorji imajo lahko zaradi vozne površine ali vremenskih razmer težave z delovanjem. Prosimo, da se pri zagotavljanju varnosti ne zanašate zgolj na te sisteme ter vozite odgovorno in varno. Za več podrobnosti se obrnite na lokalne trgovce ali obiščite našo uradno spletno stran suzuki.si.

Parkirni senzor zadaj

Ultrazvočni senzorji v odbijaču pri vožnji vzvratno zaznajo ovire.
Zvočno opozorilo voznika opozori na razdaljo do ovire.

 
 
 
 

Sistem za opozarjanje na prečni promet zadaj*

Pri vzvratni vožnji do hitrosti 8 km/h sistem s pomočjo dveh zadaj nameščenih stranskih radarskih senzorjev pomaga vozniku pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta z opozarjanjem na morebitno bližajoče se vozilo z leve ali desne strani. V primeru bližajočega se vozila sistem opozori voznika hkrati z zvočnim opozorilom in grafičnim opozorilom na večinformacijskem zaslonu. To zagotavlja vozniku večjo varnost pri vzvratnem premikanju vozila iz nepreglednega parkirnega prostora.

* Delovanje sistemov za pomoč pri vožnji je omejeno na zmožnost monokularne kamere, laserskega senzorja in milimetrskega radarja, da zaznajo ovire, vozne pasove in prometne znake. Senzorji imajo lahko zaradi vozne površine ali vremenskih razmer težave z delovanjem. Prosimo, da se pri zagotavljanju varnosti ne zanašate zgolj na te sisteme ter vozite odgovorno in varno. Za več podrobnosti se obrnite na lokalne trgovce ali obiščite našo uradno spletno stran suzuki.si.

 
 
 
 

Multimedijska naprava, povezljiva s pametnim telefonom (SLDA)

Naprava vključuje zaslon, občutljiv na dotik, ki nudi preprosto uporabniško izkušnjo, primerljivo uporabi pametnega telefona. Svoj pametni telefon lahko povežete z multimedijsko napravo preko brezžične Bluetooth®* povezave ali USB-kabla ter preko zaslona uporabljate aplikacije pametnega telefona. Multimedijska naprava vključuje tudi radio, kamero za vzvratno vožnjo in navigacijski sistem**
*Bluetooth je registrirana blagovna znamka podjetja Bluetooth SIG, Inc.
**Za podrobnosti glede opreme, ki je na razpolago, si oglejte seznam opreme.

Apple CarPlay
Aplikacija Apple CarPlay omogoča uporabo vaše iPhone mobilne naprave za klicanje, pošiljanje ali prejemanje sporočil ter dostop do glasbenih datotek in navigacije preko glasovne uporabe navidezne pomočnice Siri ali z uporabo zaslona na dotik.

Aplikacija Apple CarPlay je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi:
http://www.apple.com/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay

*Več informacij in podatek o združljivosti iPhone mobilnih naprav s sistemom Apple CarPlay najdete tukaj:
http://www.apple.com/ios/carplay/
*Apple, Apple CarPlay in iPhone so blagovne znamke družbe Apple Inc., registrirane v ZDA in drugih državah.

Android Auto™

Aplikacija Android Auto™ omogoča uporabo platforme Android v avtomobilu na način, ki je namensko prilagojen uporabi med vožnjo. Zasnovan je tako, da s pomočjo storitev, kot sta Google Maps in Google Play Music, karseda zmanjšuje odvračanje voznikove pozornosti in povečuje njegovo osredotočenost na vožnjo. Prenesite aplikacijo Android Auto na svojo mobilno napravo iz spletne trgovine Google Play*.
 

*Android Auto je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi:
https://www.android.com/auto/faq/
*Večina telefonov z Android 5.0+ je združljivih s sistemom Android Auto:
https://support.google.com/androidauto/answer/6348019?hl=en&ref_topic=6140477
*Google, Android, Google Play in Android Auto so blagovne znamke družbe Google LLC.

MirrorLink™
Aplikacija MirrorLink preslika programe vašega pametnega telefona na zaslon multimedijske naprave v avtomobilu in omogoča dostop do vsebin pametnega telefona.
 

*MirrorLink™ je združljiv s pametnimi telefoni, navedenimi na naslednji povezavi:
https:// mirrorlink.com/phones
*MirrorLink™ je registrirana blagovna znamka družbe Car Connectivity Consortium LLC.

Paket opreme


 

_
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 195/45R17 + polirana lita platišča
 • Set za popravilo pnevmatik

ZUNANJOST

 • A in B stebriček v črni barvi
 • Odbijači v barvi vozila
 • Črna sprednja maska
 • Vratne kljuke v barvi karoserije
 • Elektromagnetno odpiranje prtljažnika
 • Razširjen zadnji odbijač
 • Razširjeni pragovi
 • Športna sprednja maska
 • Zadnji strešni spojler
 • Dvojna izpušna cev

VIDLJIVOST

 • LED žaromet
 • Funkcija ''Guide me light''
 • Samodejna nastavitev višine svetlobnega snopa
 • Samodejni vklop žarometov
 • Sistem za samodejno zastiranje dolgih luči
 • Meglenke
 • Zelena termoizolacijska zateklitev
 • Dodatno zatemnjena stekla zadaj
 • Brisalci spredaj: 2 hitrosti + nastavljiv interval + pranje stekla
 • Brisalec zadaj: 1 hitrost + pranje stekla
 • Ohišja zunanjih ogledal v barvi karoserije
 • Električno nastavljiva zunanja ogledala
 • Električno poklopna zunanja ogledala
 • Ogrevana zunanja ogledala
 • Ohišja zunanjih ogledal z vgrajenim smernikom

NOTRANJOST

 • Večfunkcijski usnjen 3-kraki volan
 • Upravljanje audio naprave s tipkami na volanu
 • Upravljanje aktivnega tempomata/omejevalca s tipkami na volanu
 • Upravljanje prostoročnega telefoniranja s tipkami na volanu
 • Športni sprednji in zadnji sedeži
 • Športne stopalke
 • Športna volan in prestavna ročica
 • Volanski obroč nastavljiv po višini
 • Volanski obroč nastavljiv po višini in globini
 • Servo volan
 • Senzor zunanje temperature, prikazovalnik porabe goriva in predvidenega dosega vozila, prikaz oljnega intervala
 • Zvočno opozorilo na neugasnjene luči
 • Zvočno in svetlobno opozorilo na nepripet varnostni pas za voznikov in sovoznikov sedež
 • Dekorativni vložki na sprednjih vratih in armaturi

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Električno odpiranje stekel spredaj in zadaj
 • Daljinsko centralno zaklepanje
 • Sistem zagona motorja brez ključa
 • Avtomatska klimatska naprava
 • Audio naprava s 7 palčnim zaslonom na dotik s povezavo za pametni telefon + kamera za vzvratno vožnjo + DAB + MP3 predvajalnik + Bluetooth® + Navigacija
 • Parkirni senzorji zadaj
 • Prikazovalnik povprečne hitrosti, G-sile, prikaz pospeševanja in zaviranja
 • Večinformacijski barvni LCD prikazovalnik s podatkom jakosti pospeševanja in temperaturo olja, trenutne hitrosti
 • USB in AUX-IN priključek
 • Aktivni tempomat
 • Omejevalec hitrosti
 • 12 V vtičnica

SEDEŽI

 • Po višini nastavljiv voznikov sedež
 • 60:40 deljivo naslonjalo zadnje sedežne klopi
 • Tekstilno oblazinjenje sedežev
 • Ogrevana sprednja sedeža

PRTLJAŽNI PROSTOR

 • Polica nad prtljažnim prostorom
 • Osvetljen prtljažni prostor

VARNOSTNA OPREMA

 • ABS z EBD
 • ESP®
 • DSBS - Sistem za zaviranje v sili z dvema senzorjema (kamera+senzor)
 • Sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu
 • Sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu
 • Sistem za nadzor mrtvega kota
 • Sistem za opozarjanje na prečni promet zadaj
 • Sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu
 • Sistem prepoznavanja prometnih znakov
 • Pomoč za speljevanje v klanec
 • Zavorna asistenca
 • Nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS)
 • Čelni zračni varnostni blazini za voznika in sovoznika
 • Možnost deaktiviranja čelne zračne varnostne blazine na sovoznikovi strani
 • Bočne zračne varnostne blazine spredaj
 • Zračne varnostne zavese
 • Avtomatski umik pedala sklopke in zavore v primeru trka
 • Isofix sistem za pritrditev dve otroških sedežev zadaj
 • LED dnevne luči integrirane v žaromet
 • LED zadnje luči
 • LED Tretja zavorna luč
 • SHVS 48V (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki)
 • Motor: Auto Stop Start sistem

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AVTO JARC d.o.o.